al mare
Olin pääsiäispäivänä Liguriassa, joka on pitkä maakunta joka peittää koko Pohjois-Länsi-Italian merenrannanosuuden. Helpommin sanottuna aina kun menee Torinosta tai Milanosta tai kotikaupungistani Biellasta etelään, löytää itsensa Liguriasta.
Linkkaamani biisin nimi on suomeksi "vaaleansininen vesi, kirkas vesi".

Ajettiin heti aamusta merelle Savonan lähelle. Tehtiin varmasti yli 10 kilometrin kävelylenkki meren viereisillä kukkuloilla, joista yksi oli oliivipuita täynnä. Pysähdyttiin katselemaan meren puhdasta turkoosiutta aina silloin tällöin. Se veti minua magneetin lailla kurkistamaan tien varresta kaiteen yli taas sitä. Ohitettiin nudistiranta. Saatettiin ehkä olla sitruunavarkaissa. Kysyttiin merenrantakahvilan tarjoilijalta olisko heillä työpaikkoja vapaana. Itse asiassa heillä oli. Maisemista annan kuvien puhua. 
Tästä talon portista tuli aivan mieleen Huvikumpu!

 
se nudistiranta!


Katuhedelmäkaupat on suuri rakkaus, tiedättekö.
Olin Torinossa yhtenä viikonloppuna ja siellä kaverini asunnon vastakkaisessa rakennuksessa, katutasossa, oli hedelmäkauppa. Se pursusi vitamiinejaan ja värejään auki kadulla vielä kun saavuimme illalla pimeän aikaankin kotiin ja nousimme asuntoon. Seuraavana aamuna heräsin varhain aamulla siihen kun katu heräsi eloon, makasin sängyssä ja kuuntelin kun mies tervehti kovaan ääneen toista miestä, auto tööttäsi ja yhdessä vaiheessa erotin metallioven ylös rullaamisen. Ja arvelin, että hedelmäkauppias oli herännyt uuteen päivään hänkin.
En ollut osannut odottaa, että Italiassa olisi hedelmäkojuja. En välillä muista miten etelässä loppujen lopuksi olenkin, vaikka minulla onkin vuorille vain puolen tunnin matka.

Illalla ajettiin rantakatua eri rantakaupunkien läpi ja pysähdyttiin yhteen syömään aperitivot.
Liguria oli upea, mutta mua ei ehkä kiinnostaisi asua niissä palmutjavärikkäättalot-rantaloma-turistimeisinki -rantakaupungeissa.

Minä pidän oliivi- ja sitruunapuista sekä rehevistä lehtipuista, vihreästä ja ruosteen oranssista, sisäkaupungissa asumisesta, siellä missä rakennusten värit ovat tyynet mutta kulttuuri kukoistaa, turismia voi paeta tiettyihin kaupunginosiin ja taiteeseensa löytää vaikutteita arkielämästä.
2 kommenttia: